Morella langbord ute ingress

Kulinarisk reise til Toscana


5.-9. oktober 2018 - LEDIGE PLASSER

Program - Kulinarisk reise

Dag 1

Du ankommer Villa il Paradisino når du ønsker denne dagen. Torill og Bernt fra ToscanaReiser vil være til stede fra kl 1400, og ønsker deg velkommen. Vi blir gjerne med til den lokale kjøpmannen dersom du ønsker å handle litt småsnacks å ha på rommet. Klokken 19.00 starter det offisielle programmet. Vi samles til et glass prosecco og blir kjent, og går gjennom programmet for turen. Vi spaserer til restaurant Aqaba, den mest populære restauranten blant fastboende i Sesto Fiorentino, hvor vi inviterer deg på middag. Det tar cirka 20 minutter å gå til restauranten, en hyggelig tur i pratetempo, hvor vi benytter anledningen til å bli bedre kjent med hverandre.

Inkludert i prisen: Prosecco, middag på Aqaba*

Dag 2

Vi starter dagen med en deilig frokost. Etter frokost rusler vi til stasjonen, og tar lokaltoget til Firenze sentrum, hvor vi inviterer på en ”foodlovers-tour” i renessansens arnested. Opplevelsene står i kø, og vi begynner på Mercato Centrale, det store matmarkedet i byen. Her får du tid til å utforske alle bodene med skinker, oster, vin, fisk og ferske grønnsaker før vi møtes for å utforske byen videre. Vi guider dere gjennom byen, og stopper underveis og tester lokal vin, nyter en gelato og inntar lunsj på et av våre favorittsteder. Ettermiddagen er til din disposisjon. Ønsker du tips til steder å gå, ting å oppleve, kommer vi selvfølgelig med gode forslag. På kvelden inviterer vi på et glass vin på vårt lille lokale vinhull, Natalino, før vi spiser middag på en av Firenzes mange sjarmerende trattorias. Middagen bestilles og betales av hver enkelt. Roberto kjører oss trygt hjem til Villa Il Paradisino etter middagen.

Inkludert i prisen: Frokost, ”foodlovers-tour”, vin, is og lunsj under turen, 1 glass vin før middag, togbilletter og privat busstransport.*

Dag 3

Vi starter dagen med en fantastisk hjemmelaget frokost i villaen. Vi nyter den i  langdrag, mens vi snakker om dagens kommende opplevelser. Vi skifter til litt sporty tøy, vi anbefaler i alle fall joggesko, og legger turen til Botteghina di Morello. Turen opp tar oss gjennom olivenlunder og vinmarker, via stier og smale veier. Vi har god tid, og fotomotivene står i kø. Her er det ingen stress, vi lager gode bilder for minneboka, og investerer i egen helse. På Morello tar Marta og hennes kolleger hjertelig imot oss med store fat med toscansk skinke, ost og foccachia. Gode og mette og i godt humør går turen tilbake til Villa Il Paradisino som en lek. Det blir tid til en liten benstrekk for dem som ønsker det før vi møtes for en omvisning i den vakre hagen. Hagen er på cirka 50 mål, og byr på oliventrær, vinranker, frukttrær, en innholdsrik kjøkkenhage og ulike krydderurter, for å nevne noe. Vi plukker med oss flere ingredienser, som vi skal bruke under matlagingskurset. Vi knyter på oss forkleet og tar med oss litt arbeidsvin og møter opp i kjøkkenet på villaen. Costanza og Serena loser oss, med sine kunnskaper om mat, vin og kokkekunst, gjennom et matlagingskurs hvor hver og en av oss står igjen med følelsen av å være virkelig mesterkokker når kvelden er over. Vi lærer å lage appetizers, forrett, hovedrett, siderett og dessert. Og det beste av alt, vi skal selvfølgelig nyte herlighetene sammen i familiens storslåtte stue.

Inkludert i prisen: Frokost, fottur og lunsj på Botteghina di Morello, omvisning i hagen, matlagingskurs og festmiddag.*

Dag 4

Vi spiser igjen en innholdsrik frokost i villaen, før Roberto henter oss for en minnerik dag i Chianti. Vi skal besøke Greve, sentrum i Chianti Classico-regionen. Her får dere tid til egen disposisjon, vi anbefaler et besøk hos den lokale slakteren og en kopp espresso på en av kafeene på det karakteristiske trekantede torget. Fra Greve går turen videre opp til middelalderlandsbyen Montefioralle. Vi spaserer gjennom den idylliske landsbyen, lager nye minner for minneboka og rusler inn på Azienda Monte Fioralle. Vi besøker vinkjelleren og smaker på en rekke av vingårdens viner. Vi sitter ute imellom vinrankene, og nyter livet. Datteren i huset, som også er en særdeles habil kokk, serverer oss dagens lunsj. Likte du vinen? Har du lyst til å servere vennene dine hjemme den sammen med noen av rettene du lærte å lage av Costanza og Serena i går? Ingen problem! Du kan selvfølgelig få kjøpt gårdens vin med deg hjem. Roberto kjører oss trygt og sikkert tilbake til Villa il Paradisino. For dem som ønsker det, møtes vi i courtyarden og tar et glass vin. Vi inviterer på et glass prosecco og en guidet omvisning i villaen før nok en innholdsrik dag avsluttes med Costanzas og Serenas smakfulle avslutningsmiddag.

Inkludert: Frokost, vintur til Chianti inkl. vinsmaking og lunsj, prosecco og guidet tur i villaen samt avslutningsmiddag.*

Dag 5

Fulle av mat, vin og gode opplevelser avslutter vi turen med en felles frokost i villaen. Så er det klart for individuell hjemreise. Ønsker du å forlenge oppholdet på Villa il Paradisino, hjelper vi deg med dette.

 

Vi gjør oppmerksom på at små endringer i programmet kan forekomme.

 

Priser og praktisk informasjon

Dato: 5.-9. oktober 2018

Pris per person: 825 euro,- inkluderer følgende:

– 4 overnattinger i delt dobbeltrom (65 euro,- per døgn i enkeltromstillegg)

– 4 frokoster

– 3 lunsjer

­– Velkomstprosecco

– Middag på Aqaba

– 3 timers Foodlovers-tour i renessansens Firenze

– Fottur til Botteghina di Morello

– 5 timers matlagingskurs på Villa il Paradisino

– Seksretters festmiddag på Villa il Paradisino

– Heldagstur til Chianti med vinsmaking

– Avslutningsmiddag på Villa il Paradisino

– Avslutningsprosecco og guidet tur i villaen

– Togbillett og busstransport ifm Firenzebesøket

– Turistskatt og andre avgifter

– Vertskap: Torill Berg og Bernt Roald Nilsen

 

*Drikke til maten er ikke inkludert med mindre dette er spesifisert i programmet.

 

Påmelding: Etter førstemann til mølla-prinsippet. Påmeldingen er bindende og sendes til mail@toscanareiser.no. Depositum (kr 3000,- per person) vil bli fakturert når påmeldingen er mottatt. Minimum antall deltakere er 10. Maksimum er 18. Vi forbeholder oss retten til å avlyse turen ved færre enn 10 deltakere. Da blir depositum tilbakebetalt. Vi anbefaler alle å ordne med reiseforsikring.

 

Prisen er oppgitt i euro, og ved fakturering benytter vi den aktuelle kursen.

 

Teknisk arrangør: ToscanaReiser v/Torill Berg, mobil 41 28 87 35.
ToscanaReiser er medlem av Reisegarantifondet.

 

Flyreise: Flyreisen t/r er ikke inkludert i prisen, og må bestilles og betales av hver enkelt deltaker. Sjekk www.finn.no for billige flybilletter. Vent med å bestille flybilletter til dere får endelig beskjed om at turen går som planlagt.

Vi anbefaler å fly til Firenze, da taxituren herfra til Villa il Paradisino tar cirka 20 minutter. Andre alternativer er Pisa, Roma og Bologna.

 

Adresse:
Villa il Paradisino

Località Colonnata, Via Cafiero 57, 50019 Sesto Fiorentino

Tel: +39 055 4494824

 

Om Villa il Paradisino

Eiendommen er fra 1500-tallet, og ligger i Sesto Fiorentino i utkanten av Firenze. Den består av hovedvillaen på 1000 m2 hvor familien Belloni Fillipo bor og huset som tidligere ble brukt av dem som jobbet på gården. Det er i dette huset vi skal bo. Det er vakkert og nennsomt renovert, og inneholder 9 store dobbeltrom, alle med egne bad. Rommene har også tilgang på kjøkken og stuer.

Rommene omkranser en solrik, idyllisk courtyard, der vi gjerne samles uformelt over en kopp kaffe eller et glass vin. Dette er stedet for hyggelige samtaler, mye latter og senkede skuldre.  

Den vakre hagen er på 50 mål, og her finner du oliventrær, vinranker (noen mer enn 400 år gamle), frukttrær, grønnsakhage, krydderurter og blomster. Her kan du plukke med deg rosmarin, salvie, laurbær og andre urter før matlagingskurset i villaen. Under skyggefulle trær finner du et svømmebasseng. Solstoler og flere sittegrupper er plassert på hyggelige steder rundt i hagen.

Eiendommen har vært i familiens eie siden 1839, og familien Belloni Filippo ønsker oss hjertelig velkommen til et uforglemmelig opphold på Villa il Paradisino!

Les mer på FB: https://www.facebook.com/kulinariskreisetiltoscana/

 

277840_10150993432147321_1138939632_o_320x213.jpg

Ut VIP courtyard_320x213.jpg

Sitrontrær VIP_320x455[1].jpg

DSC02288[3]_320x213.jpg

selfservis_320x213.jpg

IMG_2998_320x427.jpg

Musikere på Republicca_320x490.jpg

Frokost VIP_320x201.jpg

På tur _320x240.jpg

Costanza og Lise i hagen_320x244.jpg

Matlagingskurs i villa.jpg

Fornøyde kokker.jpg

Langbord Montefioralle.jpg

Dansedamer_320x241.jpg

Vintønner ute_320x211.jpg

001a_320x221.jpg

melograno living room_320x240.jpg

melograno_cortyard_2_320x240.jpg

VIP med hvite blomster i hagen_320x307[1].jpg

Blomster VIP_320x512[1].jpg

Appelsintrær VIP_320x211.jpg

 

Language English - EngelskLanguage Norsk - Norwegian